West Africa Solar Cookers


FASE 1. Estudi de prospecció sobre la viabilitat d'un sistema de cocció integrat (solar, eficient, retenció) a Fula Kunda.

Dos cooperants de la ONG Santa Maria Sense Fronteres hem estat a Gambia des del dia 13/5/11 al dia 29/6/11 a Gambia, portant a terme aquesta primera fase.

 

Activitats realitzades:

  • Recerca de materials i artesans locals (ferrers, fusters, llatrers)
  • Disseny i construcció dels primers prototips de les cuines: forn solar, cuina eficient (tipus rocket) i cuina de retenció de calor.
  • Construcció de tots els tipus de cuines per abastir un total de 10 famílies pilot amb el sistema integrat de cocció.
  • Curs de gastronomia local per cooperants: hem après i enregistrat en foto i vídeo el procés de cuina dels 3 plats principals: Benachín, Domodà i Porridge.
  • Creació del "Comitè de Gestió del Projecte", format per 5 persones locals i els 2 cooperants. Aquest comitè ha pres per consens i votació totes les decisions del projecte.
  • Contractació d'una dona jove local per fer la presa de dades sobre l'ús i funcionament de les cuines distribuides entre les famílies.
  • Identificació de persones de la comunitat amb coneixements i/o experiència per aportar al projecte.

FASE 2. Extensió del sistema de cocció integrat a nivell comunitari (a partir de Gener de 2012)

En funció de les dades de la Fase 1 (les dades recollides pels 2 cooperants més les dades de les enquestes de les famílies) es plantejarà el millor sistema per l'extensió del sistema de cocció integrat a nivell comunitari.


DESTACATS


forn PORTÀTIL 2.0

TLUD-Oven paper updated!

Descarga
TLUD-Oven paper updated
TLUD Oven english-May2017.pdf
Documento Adobe Acrobat 3.0 MB

4 anys usant el forn TLUD!


"A partir del Maig, amaga sa rocket i treu es forn solar"       Cat & MarcTotes les obres que es mostren en aquesta pàgina estan sota aquesta llicència de Creative Commons