Dos cooperants de la ONG Santa Maria Sense Fronteres hem estat a Gambia des del dia 13/5/11 al dia 29/6/11 a Gambia, portant a terme aquesta primera fase.
Activitats realitzades:
- Recerca de materials i artesans locals (ferrers, fusters, llatrers)
- Disseny i construcció dels primers prototips de les cuines: forn solar, cuina eficient (tipus rocket) i cuina de retenció de calor.
- Construcció de tots els tipus de cuines per abastir un total de 10 famílies pilot amb el sistema integrat de cocció.
- Curs de gastronomia local per cooperants: hem après i enregistrat en foto i vídeo el procés de cuina dels 3 plats principals: Benachín, Domodà i Porridge.
- Creació del "Comitè de Gestió del Projecte", format per 5 persones locals i els 2 cooperants. Aquest comitè ha pres per consens i votació totes les decisions del projecte.
- Contractació d'una dona jove local per fer la presa de dades sobre l'ús i funcionament de les cuines distribuides entre les famílies.
- Identificació de persones de la comunitat amb coneixements i/o experiència per aportar al projecte.
En funció de les dades de la Fase 1 (les dades recollides pels 2 cooperants més les dades de les enquestes de les famílies) es plantejarà el millor sistema per l'extensió del sistema de cocció
integrat a nivell comunitari.