Forns "blancs" (White ovens) són aquells en què els gasos de la combustió no estan en contacte directe amb els aliments.
Aquest és el forn blanc de barral de mida estàndard. S'hi poden posar fins a dos safates de forn de mida normal (uns 30cm d'amplada). La idea ha estat crear un forn eficient que pugui funcionar amb qualsevol font de calor (cuina rocket, gasificadores,...fins i tot un foc en el terra) i que sigui portàtil. La mida del forn la fa ideal per portar-lo dins el cotxe (50cmx50cm aproximadament), tenint en compte que el suport de potes metàliques es pot plegar fins quedar pla.
De moment ja s'han cuinat 2 pizzes i patates amb una semigasificadora, utilitzant cloves d'ametlles com a combustible. El resultat va ser molt bo. Properament hi hauran disponibles més proves al LABORATORI.
PROJECTE EN STAND-BY: després de moltes proves, hem vist que aquest disseny no aconsegueix arribar a la temperatura adequada per cuinar (180ºC-200ºC) i mantenir-la el temps suficient. Passa per el LABORATORI per més detalls.
Primera prova de Forn blanc. La idea era fer una maqueta, però tot i ser petit (la càmera interior té 15cm de diàmetre i uns 40cm de llarg) ja ha cuinat perfectament patates al forn, 2 baguettes, cebes torrades, una coca dolça,...
Al laboratori comento amb més detall les característiques i el primer perfil de temperatura registrat.
Amb aquest forn es pot utilitzar qualsevol tipus de font de calor, ja que aquest és extern. En les fotos es pot veure amb una gasificadora TLUD i amb una ROCKET
d'alimentació cap avall.
Un exemple de forns "blancs" són els Forns de barral (Barrel ovens). Una experiència molt interessant és la de https://rocketbarreloven.wordpress.com/